Beadies – 9 straatjes

De 9 straatjes van Amsterdam, een gebied om niet over te slaan als je in de hoofdstad gaat winkelen. Hier vind je unieke, originele boetiekjes, salons, juweliers en hippe eettentjes. De winkeltjes zijn stuk voor stuk een lust voor het oog (en zorgen wellicht voor een gat in je portomonnee ;-)). De omgeving van dit winkelgebied is erg mooi. In tegenstelling tot de drukke Kalverstraat, waar je constant op moet letten of je niet op iemands voeten staat, heb je hier prachtige grachten (opgenomen in de Werelderfgoedlijst) met mooie bruggetjes en redelijk brede straten, waar je rustig kunt lopen. De 9 straatjes bestaan uit de Gasthuismolensteeg, Oude Spiegelstraat, Wijde Heisteeg, Hartenstraat, Wolvenstraat, Huidenstraat, Reestraat, Berenstraat en de Runstraat. Het zijn zijstraatjes van de Prinsen/Keizers en Herengracht en het Singel. Links van de Dam loop je via de Paleisstraat de Hartenstraat op. Via de Hartenstraat loop je zigzaggend richting de Leidsegracht alle straatjes af. Weet je het niet te vinden? Houd je smartphone met GPS tracker dan bij de hand. Of neem gewoon een kaart mee.

Afgelopen vrijdag was ik in de 9 straatjes om foto’s te maken van een heel leuk winkeltje genaamd Beadies. Beadies is een heel schattig kralenwinkeltje op Huidenstraat 6. Dit winkeltje had ik al eens eerder gespot en ik had met mijzelf afgesproken dat ik daar een keer iets mocht kopen.

Maar Beadies is niet ‘alleen’ een winkel, waar je allerlei mooie en hippe sieraden kunt kopen. Nee, het leuke aan Beadies is dat je er zelf armbandjes, oorbellen of kettingen kunt maken. Hoe leuk is dat, je eigen ontwerp dat aan je hals, arm of oorlel bungelt. Dan kun je voortaan, met een trotse glimlach, antwoorden als iemand vraagt waar je die ketting of oorbellen vandaan hebt: ‘Die heb ik helemaal zelf gecreëerd.’


In Beadies kun je dus zelf je eigen design jewels maken. Je kunt kiezen uit duizenden verschillende kralen. Goud, zilverkleurig, koper, hout, glas, edelstenen en parels, noem maar op. Ook heb je verschillende leren of elastieken koordjes waar je de kralen aan kunt rijgen.


Echte creatievelingen kunnen hier hun hart ophalen. Voor wie ook supercreatief is, maar meer wilt leren over hoe je sieraden maakt, organiseert Beadies in Utrecht en Groningen, workshops voor groepen van 7 tot 12 personen. Leuk bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje of een vriendinnenweekend!

Sowieso is het leuk om je beste vriendin, je zus, je moeder of je tante een cadeautje te geven dat je zelf hebt gemaakt. Dat maakt het toch wat meer persoonlijk. Mocht je nu niet weten hoe je 1, 2, 3 een sieraad maakt en je hebt geen tijd voor een workshop, dan kun je natuurlijk ook een prachtig exemplaar kopen. Omdat het unieke sieraden zijn, is dat net zo leuk.

Omdat het vrijdag behoorlijk druk was in de winkel en ik bezig was met foto’s maken, heb ik zelf geen sieraad gekocht of gemaakt. Dat ga ik de volgende keer doen (gezellig met iemand samen), want hier kom ik zeker terug! Dit idee staat dus prominent op mijn  to-do-lijstje.

Wil je ook je eigen sieraden maken of mooie kralen bestellen en thuis aan de slag gaan? Dat kan via de website van Beadies. Ook vind je hier meer informatie over workshops.

Liefs,
Ongevera

Een Reactie op “Beadies – 9 straatjes

  1. Pingback: Hip het nieuwe jaar in | Ongevera·

Plaats een reactie