Happy Berries

IMG_2681Sinds een tijdje eet ik vrij vaak goji bessen. Ik heb deze besjes op aanraden van een vriendin bij De Tuinen gekocht, want deze goodies zitten boordevol voedingsstoffen waar je lichaam blij van wordt. Klinkt niet gek, dacht ik. Voordat ik ging googlen over de werking van de besjes en wat goji bessen nou precies zijn, merkte ik dat ik sinds het gebruik ervan nog lekkerder slaap en heerlijk ik uitgerust wakker word. Wat blijkt? Dit is een van de talloze eigenschappen van de goji bes! Hooray!

IMG_2682De goji bes is een vrucht die aan de boksdoorn struik groeit. De bladeren van de boksdoorn zijn, net als bij tomaten en aardappelplanten, giftig. De vrucht zelf is niet giftig. Heel lang geleden (800 na Christus) werd de plant door monniken in het Himalayagebergte gevonden. Zij ontdekten dat de bes een gunstige invloed had op de gezondheid. Momenteel wordt de goji bes gebruikt in de traditionele, Chinese geneeskunde.
IMG_2683Waarom zijn deze kleine opdondertjes zo gezond? De goji bes bevat ten eerste de meeste antioxidanten van elke andere vrucht of groente ter wereld. Antioxidanten, weten we, hebben we nodig om vrije radicalen te neutraliseren. Vrije radicalen worden gevormd door stress, depressie, roken, alcohol, giftige stoffen, vervuiling et cetera. De bes vecht in deze strijd dus keihard terug met al haar powerbommen. Come ‘on!

Daarnaast bevat de goji bes 500 keer meer vitamine C dan een sinaasappel en is de bes rijk aan mineralen, vitaminen, essentiële aminozuren, proteïnen en polysacchariden.
IMG_2682Maar wat is nu de werking van deze mysterieuze, heilige bes? Houd je vast. Het is een hele lijst, samengesteld door gojibes.nl

 • Goji zou het hart versterken en de bloeddruk in balans brengen.
 • Goji bevat krachtige anti-oxydanten, en polysachariden, welke helpen tegen verouderingsverschijnselen.
  ‘Makes you look and feel younger’
 • Goji kan u weerstand verhogen en zou het immuunsysteem versterken.
 • Goji zou het geheugen verbeteren en klachten ten gevolge van Alzheimer verminderen.
 • Goji zou het bloedsuiker in balans brengen en het cholesterol verlagen.
 • Goji zou het libido van zowel mannen als vrouwen doen toenemen.
 • Goji helpt bij het gewichtsbeheersing. Goji bessen geven al vrij snel een voedend en verzadigd gevoel. Waar!
 • Goji zou een gunstige invloed hebben op duizeligheid en hoofdpijnen.
 • Goji zou de kwaliteit van uw slaap verbeteren waardoor u ook weer uitgerust zult wakker worden. <– Absoluut waar!
 • Goji verbetert de eetlust en tevens bevorderd het de spijsvertering.
 • Goji zou goed zijn voor de ogen en zou uw gezichtsvermogen kunnen verbeteren.
 • Li Ching Yuen waarvan men vermoedt dat hij meer dan 200 jaar oud zou zijn geworden zou onder andere dagelijks een portie Goji bessen gegeten hebben.
 • Goji kan het risico op kanker verkleinen en in sommige gevallen de groei van tumoren tegengaan.
 • Goji kan de werking van de lever en de nieren bevorderen.
 • Goji kan ondersteuning bieden bij de klachten van de symptomen van de meno-pauze.
 • Goji thee helpt tegen ochtendmisselijkheid (gedurende de zwangerschap).
 • Goji kan de vruchtbaarheid verbeteren.
 • Goji kan helpen bij het versterken van botten en spieren.
 • Goji kan spanning en stress verminderen en blijdschap bevorderen. En word daarom ook wel de ‘Happy Berry’ of “The Smiley Berry’ genoemd.
 • Goji kan helpen anti ontstekingsenzymen te activeren.
 • Goji heeft een helend effect bij pukkeltjes, puistjes en kleine wondjes in het gezicht.

IMG_2685Jeetje, dat waren veel voordelen zeg. Is er iemand nu nog sceptisch? Enfin, hoe kun je goji het best eten? Je kunt de besjes door een frisse salade strooien, er thee van drinken of zoals ik doe gezellig met de rozijntjes, amandelen en kaneel in de yoghurt. Jammie!
IMG_2686
IMG_2687
IMG_2689Bij de Tuinen zijn de goji bessen het goedkoopst. Via internet kun je ook een voorraad in huis halen, maar pas op voor valse aanbieders. Eet u smakelijk!

Liefs,
Ongevera

3 Reacties op “Happy Berries

 1. Beste Ongevera,
  Goedkoop zijn de bessen bij De Tuinen wel, maar kijk eens op de achterkant van het zakje: Ingredienten Zonnebloempitten en conserveermiddel (zwaveldioxide). Ik heb er een klacht over ingediend bij De Tuinen klantenservice. Dit zijn geen Goji Bessen. De echte kan je beter bij een echte reformwinkel ofzo kopen. Die zijn dan wel een stuk duurder, maar zonder de zwaveldioxide en zonnebloempitten!

 2. Beste Ongevera,
  Goedkoop zijn de bessen bij De Tuinen wel, maar kijk eens op de achterkant van het zakje: Ingrediënten: zonnebloempitten en conserveermiddel (zwaveldioxide). Dit zijn dus helemaal geen Goji Bessen, maar gewoon gekleurde zonnebloempitten met een zwaveldioxidesausje! Niet erg gezond lijkt mij. Ik heb er een klacht over ingediend bij De Tuinen klantenservice. De echte Goji Bessen zijn een stuk duurder en kan je kopen bij echte reformwinkels.

 3. Ik kocht ook die goji bessen bij De Tuinen.
  Er staat inderdaad op het etiket dat er zonnebloempitten inzitten, maar dat lijkt me een vergissing. Als je de besjes in water laat wellen kan je zien dat het echte bessen zijn en heus geen zonnepitten.
  Die zwaveldioxide vind ik echter niet zo’n smakelijk idee, ook al wordt het volgens mij nogal vaak gebruikt bij zuidvruchten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s